Mirva Salmi

Minä olen Mirva Salmi, 33-vuotias MiXtremeSportin keulahahmo. Olen työskennellyt liikunnan parissa vuodesta 2002 ja liikkunut itsekin lähes koko ikäni.  Olen tehnyt pari vuotta lastensuojelutyötä, mistä olen saanut erinomaiset eväät omalle toiminnalle. Tunnetuin työnantaja ja suurin oppipaikkani on Lohjan Liikuntakeskus Oy (LLK Oy, www.liikuntakeskus.lohja.fi).

Mirva Salmi valmentaa

Haaveet poliisista seikkailu-urheiluun

En 17-vuotiaana osannut kuvitellakaan, mitä tulevaisuus toisi tullessaan. Haaveena oli 10-vuotiaasta asti poliisin ammatti ja 17-vuotiaana osittain koulupaineiden takia sain jonkunlaisen duracell-vaihteen päälle liikunnan, mutta myös syömishäiriön maailmaan. 22 vuotiaana pahimmasta vaiheesta selvittyäni halusin auttaa ylipainoisia ihmisiä, jotta nämä eivät joutuisi yhtä kivikkoista ja synkkää tietä kulkemaan. Ajauduin puolivahingossa Kanneljärven opistolle (www.kannelopisto.fi) ja ensimmäiseksi viiden viikon Seikkailuohjaajan peruskurssille. Ne viisi viikkoa avasi silmäni seikkailu-urheilun maailmaan. Tapasin aivan mahtavia ihmisiä ympäri Suomea ja Suomen rajojen ulkopuolelta (Viro, Valkovenäjä..), joista mieleenpainuvin oli kouluttajamme Petri Oksanen. Opin Peten kautta, miten sanoinkuvaamaton vaikutus erilaisten elämyksien kokemisella on ihmisen itsetuntoon. Halusin alkaa tarjoamaan elämyksiä liikunnan parista. Auttaa esimerkiksi ylipainon kanssa kamppailevia tai saada ihmiset nauttimaan liikunnasta ilman sen suurempia tavoitteita. Ja tällä tiellä ollaan oltu yli 12 vuotta.  Kovan kysynnän vuoksi laitoin muutama vuosi sitten yrityksen pystyyn ja parissa vuodessa on toiminta laajentunut niin paljon, että olen kokopäivänen yrittäjä ja kohta oman salin omistaja.

Seikkailuohjaaja kurssilla tulivat maa, vesi ja taivas tutuksi. Opin kunnioittamaan näitä elementtejä. Mikään ei ole niin pelottavaa esimerkiksi korkeanpaikan kammoiselle kuin kiivetä 50 metriä korkean betonitornin harjanteelle ja laskeutua sieltä alas köyden varassa. Tai vesipelkoiselle tehdä eskimokäännöksiä kajakilla viileässä järvessä. Tai puhua tunteista ventovieraille. Kaikkein vaikeinta varmasti on olla heikko kaikkien silmien edessä sellaisen asian parissa, mikä ei kuulu vahvuuksiin. Toisin sanoen poistua ”mukavuusalueelta” ehkä hurjallakin tavalla. Mutta voi sitä hyvän olon määrää, kun sen uskaltaa tehdä tai uskaltaa edes yrittää ja sitä kautta ylittää omat odotukset. Sitä mielestäni elämyksien tarjoamisen kiehtovin puoli on. Tehdä mahdottomasta mahdollista tai monimutkaisesta yksinkertaista. Auttaa ihmisiä toteuttamaan omia unelmia.

Itsensä ylittäminen luo menestystarinan

Kaikki ohjaustyö, mitä olen liikunnan parissa tehnyt, on ollut tarjota hyvin pitkälle elämyksiä ja itsensä ylittämisiä -oli se sitten kuntosalin maailmassa, altaassa kuntoutuksessa oleva seniori, vesipelkoinen lapsi, tai painonnoston kilpalavalla oleva urheilija. Nautin, kun saan ihmiset hymyilemään, onnistumaan ja sitä kautta ylittämään itsensä. Näin saan heistä joka kerta ripauksen vahvemman. Olen ylpeä ja onnellinen kaikista matkan varrella kohtaamisistani ihmisistä. Kaikki ne pienet menestystarinat, unelmien toteutumiset, missä olen saanut olla mukana ja kaikkien niiden palautteiden ansiosta minulla on tällä hetkellä yritys, joka tarjoaa kilpaurheilu- ja fysiikkavalmennuksen lisäksi elämyksiä liikunnan parissa ihan tavallisille aktiiviliikkujille lapsista senioreihin kuin myös huippu-urheilijoille.

Olen itse kilpaillut painonnostossa n. 8 vuotta ja kulkenut monen valmentajan ja lihashuollon ammattilaisen matkassa. Olen oppinut heiltä hyvin paljon. Eniten minua on kuitenkin opettanut oma työni ja sitä kautta kohtaamani ihmiset. Minulla on tärkeää, että jokainen kohdataan yksilönä, oli aktiiviliikkuja tai urheilija taustoiltaan tai iältään mitä tahansa. Minusta on tärkeää olla läsnä, kuunnella, tarkkailla, ja olla mahdollisesti muutaman askeleen edellä, jotta tiukan paikan tullen löytää ratkaisun ja voi olla oikeasti avuksi. Näin syntyy huipputuloksia ja tehdään ennen kaikkea unelmista totta.

Mirva Salmi

Urheiluhierontaa ammattitaidolla

Urheiluhieroja kouluun ajauduin sattumalta vuonna 2006. Olin oman liikuntaharrastuksen myötä kiinnostunut ihmisen anatomiasta ja siitä miten urheilusuorituksesta palaudutaan optimaalisesti. Halusin oppia, jotta voisin harjoitella entistä tehokkaammin. Minun ei koskaan pitänyt lähteä työkseni tekemään hierontoja, mutta sitä mukaa kun opin lisää omien loukkaantumisten ja muiden ”experttien” kautta kivun hoidosta ja näin-ja-koin, miten nopeasti jopa yhdellä kertaa saatiin hyviä tuloksia aikaiseksi, niin tässä sitä nyt ollaan. Hierojan ammatti on yksi parhaimpia ammatteja auttaa ihmisiä niin henkisesti kuin fyysisesti. Yritykseni tarjoaa liikunnanohjauksen ja valmennuksen lisäksi ammattitaidolla hierontaa. Kuulun terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteriin (VALVIRA).

Teen hyvin paljon yhteistyötä urheiluaikoina hyviksi kokemieni ”kivunhoidon ammattilaisten” kanssa Lohjan alueella, ja löytyy minulla kontakteja myös Suomen rajojen ulkopuolellekin. Itse parhaimmillaan käytin satoja euroja kuussa kivun hoitoon ja monet kivet vuosien varrella käännettyä löysin todella ammattitaitoisia ihmisiä, joita lämpimästi suosittelen omille hieronta-asiakkailleni ja valmennettavilleni. Minusta on tärkeää, että tehdään yhteistyötä, vaivat hoidetaan mahdollisimman nopeasti tai ainakin kipujen syy selvitetään ja sitä kautta nopeutetaan paluuta harjoitus- tai työkentille.  Itse liian monta kertaa kuullut ”sinun pitää lopettaa harjoittelu, sinun pitää lopettaa kilpaileminen” ja sitten kuitenkin oikean ihmisen löydettyä, harjoittelu on voinut jatkua –ilman kipua ja ongelmia.

Tämän nettisivuston tarkoitus on osittain olla myös linkki suoraan ns. oikeisiin osoitteisiin ja oikeiden ihmisten pariin, joista voisi mahdollisesti olla apua teille. Käykää katsomassa ”palaute” ja ”yhteistyö” –sivut, siellä on lisää yhteistyökumppaneistani ja asiakkaiden kokemuksia.

Never give up on what you really want to do.
The person with big dreams is more powerful
than the one with all the facts.

-Albert Einstein-

Koulutus mm.:

Vartijan peruskurssi (2001, Turun AKK)
Ylioppilas 2002
Seikkailuohjaaja 1 (5 ov, 2002) + Seikkailu rakennetussa ympäristössä (5 ov, 2003)
Uimaopettajan peruskurssi (SUH, 2003)
Liikunnan ohjaus nuorisotyössä (5 ov, 2003)
Syrjäytymisen ehkäisy ja kohdennettu nuorisotyö (1ov, 2003)
Monikulttuuriset menetelmät, monikulttuurinen työ (1 ov+ 5 ov, 2003)
Järjestyksenvalvoja (2003, Lohja)
Varusmiespalvelus (sotilaspoliisi, 9kk, Helsingin Ilmatorjuntarykmentti)
FAF foundation (2004)
Hydrorider system: indoor aqua cycling (2005)
Hierojan ammattitutkinto (koulutettuhieroja, urheiluhieroja, Suomen Urheiluopisto Vierumäki, 2006)
1- ja 2-tason Painonnoston valmentajakoulutus (Suomen Painonnostoliitto, Vierumäki 2014)