Hieronta

Kenelle sopii: Hieronta sopii kaiken ikäisille vauvasta vaariin, urheilijoista aktiiviliikkujiin, toimistotyöntekijöistä ammattiautoilijoihin, rakennustyöntekijöistä kampaajiin. Hieronnan avulla voidaan helpottaa työstä tai harrastuksista johtuvia lihasten kireys- ja kiputiloja. Yleisimmät syyt hakeutua hierontaan niskahartiakireyden lisäksi ovat olkapäiden, ranteiden, povien ja alaselän kiputilat, sekä käsien puutumiset. Paljon käy myös urheiljoita joille kuuluu hieronta osana kuntoutusprojektia. Hieronnassa voi ja kannattaa myös käydä, jos haluaa ylläpitää työkuntoa, edistää urheilusuorituksesta palautumista tai ennalta ehkäistä rasitusvammojen syntyä.

Hieronnan vaikutus: Tutkimukset ovat osoittaneet, ettei hieronta lisää lihasvoimaa, mutta hieronnalla on epäsuora vaikutus lihaksen toimintakykyyn. Työ ja harjoittelu saattavat aiheuttaa lihaksen kireyttä. Hieronnalla on todistetusti aikaansaatu lihaksen rentoutumista, mikä parantaa lihaksen aineenvaihduntaa ja nopeuttaa harjoituksista palautumista.

"Huomasin heti Mirvan otteista ja jutuista että nyt tulee hieman erilainen lähestymistapa olkapäähäni. Hän hieroi ja paineli olkapäätäni ihan eri kohtiin kuin kukaan oli aiemmin tehnyt ja kuin taikaiskusta se parani. Siis ihan sen ekan käynnin jälkeen. Ajattelin, että ok – se on nyt hetken poissa mutta palaa kohta takaisin. Olen nyt odotellut (en innokkaasti ☺) sitä jo 2 vuotta, mutta näin se vain on – olkapääni on terve! Kiitos Mirva!
Mies 44-v."

Hieronnan kolmea periaatetta, joita suosin:

1) tutkiva hieronta
2) hoitava hieronta
3) huoltava hieronta
Asiakkaan valittaessa jotain vammaa tai kipua, pyrin selvittämään olosuhteet, joissa vaiva alkoi tai miten vamma on syntynyt, koska näin päästään nopeammin ns. ”hoitavaan hierontaan” aiheuttamatta hallaa. Pitkäaikaisissa kroonisissa vaivoissa taustan tunteminen on mielestäni vieläkin tärkeämpää, sillä oireet ovat tavallisesti vähemmän selkeät tai saattavat toistaa ns. ketjureaktioilmiötä. Toisin sanoen itse oire saattaa olla lähtöisin ihan muualta kuin mitä akuuttikipu kertoo. Joissakin tapauksissa olen suositellut asiakkaalle muita hoitomuotoja (esim. osteopatiaa, jäsenkorjausta..), jos on näyttänyt siltä, ettei pelkkä hieronta tuota toivottua tulosta tai asiakkaan kuvailemat oireet vaikuttavat siltä, ettei hieronnalla ole sillä hetkellä paras mahdollinen vaikutus. Konsultoin paljon muiden alojen ammattilaisten kanssa vaikeissa tapauksissa ja tällä yhteistyöllä olemme saanneet erinomaista tulosta ja paljon tyytyväisiä asiakkaita.

Hierontaa ei suositella, jos on:
- Akuutti trauma (Avohaava, palo- tai paleltuma, lihas- nivelside- tai jännevamma, luun murtuma)
- Infektio ihossa (paiseita, märkiviä karvatupen juuria, tulehtuneita talirauhasia, märkänäppyjä,
  erilaisia rakkuloita tai joku muu ihotulehdus)
- Laskimotukos (lähinnä jaloissa esiintyvä alue joka on kova, kuuma ja kivulias)
- Erilaiset tulehdukset (kuume, turvotus, punotus, kuumotus, kipu, tulehdusvaiheessa oleva
  nivel- tai lihasreumaa)
- Tyrä
- Syöpä

Muut huomioon otettavat sairaudet ja tilanteet, jotka on syytä kertoa aikaa varatessa:
- Neurologiset sairaudet
- Verenvuototauti eli hemofilia -Ihotaudit, etenkin sellaiset, jotka voivat tarttua kosketuksen välityksellä  
  (Psoriasis ei tartu)
- Iskeeminen kudos, eli vähäverinen tai tunnoton kudos (esim. verisuonten ahtautumista johtuva)
- Korkea tai poikkeuksellisen matala verenpaine
- Sydämen sairaudet (huomioitavaa on asiakkaan hieronta-asento)
- Migreenikohtaus
- Antibiottikuuri
- Verenluovutuksen jälkeen muutama päivän varo-aika
- Verisuoni- tai nivelproteesit
- Epilepsia
- Päihde- tai huumausaineiden käyttö
- Raskaus

Ajanvaraus

Koulutettu hieroja/Urheiluhieroja Mirva Salmi:
GSM  040 966 48 62
www.varaaheti.fi/mixtreme

" Mirva haluaa että hänen asiakas saa mahdollisimman ammattitaitoista ja tehokasta apua ja uskoo erittäin vahvasti yhteistyöhön. Mirvan taustasta, mm.painonnostosta, on erittäin suurta apua myös hieronnassa, sillä hänen suuri kokemus näkyy kattavana tietona ja taitona. Häneltä saa hieronnan lisäksi myös todella hyviä treeni vinkkejä sekä tekniikka opastusta. Niin ja turhaan Häntä ei kutsuta "olkapää tohtoriksi" sillä itse sain välitöntä helpotusta käteeni, johon tuli jonkinlainen urheiluvamma noin vuosi sitten. Hyvinkin nopeasti sekä oikealla hieronnalla että levolla sain käteni kuntoon ja pääsin taas jatkamaan treenaamista normaalisti. Voin siis suositella Mirva Salmea aktiivisesti urheileville, ihmisille joilla on jokin fyysinen ongelma lihastasolla ja kaikille, jotka haluavat huolehtia lihashuollosta.”

Fitness urheilija, nainen