Palautteet

”On ollut suoranainen onni, että olen saanut törmätä sinun kaltaiseesi hierojaan ja valmentajaan. Ensinnäkin otat aina ihmisen henkilökohtaisesti ja kokonaisena pakettina- jos niin voi sanoa. Et ole sellainen tusinahieroja, jollaisiin toisinaan olen törmännyt. Eli hieroja hieroo aina saman kaavan mukaan oli lavetilla kuka tahansa. Sinä kuuntelet missä mättää ja paneudut sitten siihen. Se on mahtavaa. Lisäksi tapasi hieroa on sanoisinko tehokas, ei mitään kylpylähivelyä. Aina hieronnastasi on ollut apua ja hyvä fiilis lähtiessä.

Valmentajana olet ihan ykkönen! Sivusta seuraten junnuryhmäläisten valmennusta voin vain nostaa hattua ja tsempata sinua jaksamaan noita teinejä  ;-) Osaat ottaa huomioon nuoren ja kasvavan kropan vaatimukset , mutta silti sopivasti, että nuori kehittyy. Vaadit nuorelta sopivasti taitotasoon nähden silti mukavasti puskien  eteenpäin. Osaat huomioida koko paketin: liikkuvuuttakin on tullut kankimaisen jäykkään ukkoon lisää.

Aikuisen näkökulmasta sama suitsutus jatkuu. Olet kannustava, tarkka ja sopivasti vaativa. Osaat aina löytää huonostakin suorituksesta jotakin, minkä vuoksi jaksaa aina vaan yrittää uudelleen: jos ei itseään niin sinua varten. Et teilaa etkä lannista. Jaksat sitkeästi uskoa jokaiseen ja jokaisen kehitykseen. Kuitenkin olet jalat tukevasti maassa ja tiedät paljon, se on hienoa. Asiat asettuvat oikeisiin mittasuhteisiin eikä pääse liihottelemaan. Huomioit hienosti myös eri alueet treenaamisessa: mukana on niin kehonhallintaa, lihasvoimaharjoitteita, nopeutta kehittäviä kuin kestävyyttäkin edistäviä juttuja. Näin myös ymmärtääkseni junnuilla.   En olisi vielä muutama vuosi takaperin ikinä uskonut, että innostuisin painonnostosta tällä tavalla. Sinulla on ollut tosi iso vaikutus, vaikka en ole päässytkään jatkuvaan oppiisi boksilla. Kaikista tielleni sattuneista hankaluuksista ja vastoinkäymisistä huolimatta olen jaksanut jatkaa osittain sinun ansiostasi. Sinun oppisi ovat painuneet mieleen ja koitan niitä parhaani mukaan muistaa aina yksinkin treenatessani. Olen tavattoman iloinen ja onnellinen siitä, että nyt vihdoin näyttää siltä, että saan päästä oppiisi säännöllisesti. Se on minulle pieni lottovoitto!    Ylpeänä saan sanoa, että Mirva Salmi on valmentajani!
Painonnoston Masters-kilpailija, nainen 45-v.


”Harrastan vapaa-ajallani montaa eri lajia, mutta päälajeikseni on valikoitunut kuntosali (4-5 krt/vko) ja etenkin kesäisin motocross (2-3 krt/vko, jolloin kuntosali vähemmällä). En aiemmin uskonut hierontoihin, koska ne eivät ole tuoneet ratkaisua ongelmiini (olkapäät) vaan oikeastaan vain heikentäneet suoritusta. Luulin olkapäideni vaativan leikkaushoitoa, koska ne kipeytyivät todella pahasti etenkin normaalissa penkissä, mutta haittasivat myös isommilla painoilla tehdessä pystypunnerruksessa. Samoin motocrossissa sarvien äkkinäiset liikkeet sattuivat olkapäihin niin, että koetin etsiä mahdollisimman kapealla kuviolla olevan eturenkaan, jottei se nappaile niin herkästi urista - no tämä auttoi, mutta aina silloin tällöin sarvet kuitenkin repäisivät ja taas teki kipeää joka näkyi niin salilla kuin varovaisuutena hetken aikaa crossissa.
 
Sain jostain kumman syystä lahjakortin Mirvalle ja homma alkoi pelaamaan. En sanoisi Mirvaa hierojaksi (siis vain hierojaksi), hän on enemmänkin kuntoon hoitaja. En alkuun uskonut sitä itsekään, mutta aluksi tuo jumissa olevien paikkojen avaaminen teki melkolailla kipeää (ois tehnyt miel lähtä karkuun...) ja vaikutukset eivät näkyneet ihan heti. Sanoisin, että noin 3 kerran jälkeen huomasin, että olkapäät eivät ole enää jumissa ja liikkuvuus huomattavasti parempi. Mutta koska olkapäät olivat kiusanneet jo niin monta vuotta en heti uskaltanut alkaa laittaa isompaa rautaa kiinni tankoon kuin vasta muutaman kuukauden jälkeen -> kivut ovat nyt pysyneet poissa ja treeni maistuu mehevälle. Samoin motocrossissa ei ole ollut enää mitään ongelmia olkapäiden kanssa. Kun taas pääsee treenaamaan ilman kipuja on tuloksetkin kehittyneet ihan eri tavalla. Mainoslause: ei vain hierontaa vaan kuntoon hoitamista.
Motocross kilpailija, mies


”Lämmöllä muistelen sun painonnostotunteja! Lämmittelyt oli aina perusteelliset + itse harjoitukset monipuolisia ja anto hyvin mallia siihen miten sitä tempausta/rivetyöntöä tulis treenata jos tahtoo kehittyä. Täällä Jyväskylän crossfit-salilla kysyttiin viimeks tänään että kuka on valmentanu mulle painonnostoa Lohjalla ku tekniikka näyttää niin hyvältä, ja erinomasesta liikkuvuudestakin oon saanut kommentteja  ”
Crossfit harrastaja, nainen 20-v.


”Muistuit tänää mieleen kun sain tempastua sen 60 kg 62,5 kg oli jo nätisti kyykyssä mut lavat ei ehtiny lukkoon. Juuri tää kaikille niin "vaikea" tempaus, sä olet ensimmäinen ihminen joka on mulle opettanut sen että se ei ole oikeesti vaikee ja oot aina selittänyt sen naisenlogiikalle sopivalla tavalla , eli ei liikaa asiaa. Samoin sun tyyli muutenkin on sopivan yksinkertainen, koska ei painnosto ole mitään rakettitiedettä. Toinen mistä pidän erityisesti on sun varma valmennus, sillon ku ollaan sun tunnilla ni ollaan sun tunnilla. Sä et anna kenenkään varastaa huomiota, vaan kaikki saa todellakin valmennusta kokorahan edestä. Yksityistunnit oli mahtavia, niistä sai luottamusta ja varmuutta että ohjeistus oli todella henkilökohtaista. Ilolla olen jakanut sun vinkkejä muille ja ne toimii! Tänään tempas yks toinen treenikaveri myös 60kg ja sisko päräytti myös 55kg. Paras neuvo mitä oon sulta saanu on, "älä mieti liikaa".” Ja kuten huomaat oon viel aika endorfiineissä tästä tänpäivän nostosta, mut oot ehdottomasti paras painonnostovalkku  mitä oon tavannu.” 
Crossfit urheilija, nainen


”Olen käyttänyt Mirvan palveluja niin hieronnan kuin valmennuksen osalta noin parin vuoden ajan. Mirvalla on palava halua auttaa asiakkaitaan fyysisissä ongelmissa tai haasteissa sekä käsittämätön taito kaivella tankokauhuisesta nostajasta rohkea treenari. Paljon on kiinni myös psyykkeestä. Mirvis on avannut monta lukkoa, joiden ansiosta olen pystynyt parantamaan nostotekniikoita huomattavasti. Painonnostotreenit ovat aina hauskoja, Mirviksellä on uskomaton taito löytää jokaisen treenarin vahvuudet ja kehittää heikkouksia. Hän tuntee nostajansa ja treeneissä saa aina henkilökohtaista palautetta, arvostan! Lisäksi hän selventää aina, miksi jonkin harjoitus tehdään, mitä hyötyä siitä on painonnostossa. Parissa vuodessa olen oppinut uskomattoman paljon! Hienoa huomata, että aikuisenakin voi löytää itsestään painonnostajan. Mirviksen valmennuksessa pystyn edelleen kehittymään lajissa. Häneen on helppo luottaa, tekee vaan niin kuin käsketään, niin tulosta tulee ;) ”
Juoksija, bodyfitness- ja crossfit urheilija, nainen 33-v.


”Olen fitness-urheilija eli käyn aktiivisesti treenaamassa sen 5 kertaa viikossa. Rankkojen treenien vastapainoksi on tärkeää huolehtia myös kropan palautumisesta sekä lihashuollosta. Olen nyt käynyt säännöllisesti Mirvan luona hieronnassa ja koen tästä olleen suurta apua jotta saavuttaisin mahdollisimman hyviä treeni tuloksia. Lajissani keskitytään ennen kaikkea ylävartalon lihasten rakentamiseen, mikä näkyy myös treeniohjelmissa. Mirva Salmi tuntee hyvin lajini ja tietämällä treenien pääpainopisteen Mirva on pystynyt suunnittelemaan hieronnat niin, että hän on käyttänyt enemmän aikaa juuri näihin suurta kuormitusta saaviin lihasryhmiin. Olen erittäin tyytyväinen Mirvan asiakas. Mirva on ollut alusta asti todella kiinnostunut lajistani sekä taustoistani ja pyrkinyt tätä kautta suunnittelemaan, miten minun kanssani olisi parasta toimia jotta saisin mahdollisimman paljon hieronnasta hyötyä. Hän on myös pystynyt auttamaan minua monissa kehon fysiikkaan liittyvissä ongelmissa sekä tarvittaessa ohjannut minut eteenpäin esimerkiksi kiropraktikolle tai muille ammattiryhmille. Eli toisin sanoen Mirva haluaa että hänen asiakas saa mahdollisimman ammattitaitoista ja tehokasta apua ja uskoo erittäin vahvasti yhteistyöhön. Mirvan taustasta, mm.painonnostosta, on erittäin suurta apua myös hieronnassa, sillä hänen suuri kokemus näkyy kattavana tietona ja taitona. Häneltä saa hieronnan lisäksi myös todella hyviä treeni vinkkejä sekä tekniikka opastusta. Niin ja turhaan Häntä ei kutsuta "olkapää tohtoriksi" sillä itse sain välitöntä helpotusta käteeni, johon tuli jonkinlainen urheiluvamma noin vuosi sitten. Hyvinkin nopeasti sekä oikealla hieronnalla että levolla sain käteni kuntoon ja pääsin taas jatkamaan treenaamista normaalisti. Voin siis suositella Mirva Salmea aktiivisesti urheileville, ihmisille joilla on jokin fyysinen ongelma lihastasolla ja kaikille, jotka haluavat huolehtia lihashuollosta.”
Fitness urheilija, nainen


”Olen 44 vuotias mies, jolla on ollut vuosia ongelmia olkapääni kanssa. Siinä oli vihlova krooninen kipu joka muistutti itsestään aina kun laitoin paitaa tai takkia päälle. Se särki ja vihloi kun tein mitään fyysistä. Pelkästään tietokoneella näppäily ja autolla ajaminenkin toi särkyä. Kävin monella eri hierojalla ja (muuten) taitavalla osteopaatilla, mutta mikään ei tuntunut auttavan. Olin jo oikeastaan luovuttanut ja ajattelin että se oli kirous jonka kanssa joutuisin elämään loppuelämäni.
 
Vaimoni kuitenkin suositteli minulle Mirvaa ja lähdinkin sinne oikeastaan ihan perushierontaan, mutta Mirva päättikin laittaa minut kondikseen. Huomasin heti Mirvan otteista ja jutuista että nyt tulee hieman erilainen lähestymistapa tähän olkapäähäni. Hän hieroi ja paineli olkapäätäni ihan eri kohtiin kuin kukaan oli aiemmin tehnyt ja kuin taikaiskusta se parani. Siis ihan sen ekan käynnin jälkeen. Ajattelin, että ok – se on nyt hetken poissa mutta palaa kohta takaisin. Olen nyt odotellut (en innokkaasti ☺) sitä jo 2 vuotta, mutta näin se vain on – olkapääni on terve! Kiitos Mirva!
Tommy Vanhapiha, Lohja


”En ole mikään kirjailija, mutta tässä olisi tämmöinen pieni yhden ihmisen tarinan tynkä kohtaamisesta Mirvan kanssa. Jos vaikka joku sattuu painimaan samankaltaisten ongelmien kanssa. Lähtökohtana oli tämmöinen reilut kolmekymmentä ja naispuoleinen katastrofi. muutama vuosi sitten alkoi paino nousemaan. Vaikka liikuin noin kolme kertaa viikossa, enkä ollut paikallisella grillillä vakionaama. Mikään ei tuntunut auttavan, koska syy ei ollut niinkään elintavoissa vaan hormonaalinen ongelma. Elopaino lähes kaksinkertaistui ja sisärasvat hyppäsivät yli asteikon. Kokeilin kaikkea, ja tarkoitan kaikkea! liikuin minkä osasin ja pystyin, mikä kävi kokoajan vaikeammaksi painon kanssa. Lihasta sain jonkin verran kasvamaan mutta järjen vastaisesti rasva ei silti palanut vaan lisääntyi entisestään. Hain lääkäriltä apua, joka sanoi että voin vaikka lopettaa kokonaan syömisen mutta paino tulee vielä nousemaan. Se ei silti estänyt yrittämistä, kokeilin vähäkaloriset, hiilihydraatittomat, soppakuurit, ateriakorvikekuurit, ihme kuurit, painonvartijat, ihmepillerit, luontaistuotteet, reseptilääkkeet, reseptivapaat ulkomailta…. Kaikki! Jos kuulin jostain konstista edes huhun kokeilin ja siis todella oikeasti kokeilin pitkiä aikoja, eikä vain tyyliin muutama viikko ja seuraava. Tuloksena kaikista näistä paino vaan nousi edelleen.

No siinä meni vuosia hukkaan ja tuli vääjäämätön luovutus eteen, eli annoin periksi. Päätin elää loppuikäni ”tanttakaapuihin” pukeutuneena ja olla välittämättä siitä, että olin jo saavuttanut sellaiset mitat ettei takapuoli mahtunut kaikkien käsinojien väliin. Odottaa vain että tyypin 2 diabetes sekä sydän ja verisuonitaudit korjaa.

Mutta sitä kun on huono jopa periksi antamisessa, niin josko vielä yksi kokeilu ja minun onnekseni se kokeilu oli ihmenainen nimeltä Mirva. Mirvalle esitetty harras toive oli sitten se, että jos painonnousun saisi jotenkin edes pysähtymään. Mirva sitten valoi minuun uutta uskoa ettei ollut vielä aika lyödä hanskoja tiskiin ja ruveta kaivamaan omaa aikaista hautaa. Siitä sitä sitten alkoikin melkoinen kyyti. Mirva laittoi asioita kuntoon joiden en edes tajunnut olevan pielessä, kiputiloja joihin olin jo niin tottunut etten enää muistanut niitä olevan. Uni, en ollut edes oikein tajunnut miten vähän sain unta, ruokavalion, liikuntaa, jne.

Lähdin siis kiltisti tottelemaan Mirvaa kaikessa, en sano että se olisi ollut aina helppoa, pitää ateriarytmit ja liikunnat yms. kun on työt, reissut ja sosiaaliset ”velvoitteet ” sekä houkutuksia joka nurkalla, mutta kun totteli ohjeita niin paino lähti kuin lähtikin laskuun. Samalla vireys ja mieliala nousuun. Kunto lähti kohenemaan ja lihaskunto nousuun, sekä ne pahat sisärasvat laskuun.

Vuosi vierähti, maa pyörähti auringon ympäri, Mirva neuvoi ja muokkaili ruokavalioita ja…. niin no kaikkea oikeastaan. Aina ei ollut helppoa ja vaati kovaa duunia, mutta tuloksena kunto kasvoi ja läskiä paloi yli kolmekymmentä kiloa, siis yli kuudenkymmenen voipaketin verran. Lihasta en menettänyt yhtään. Sisärasvat putosivat normaaliin, eli alle puoleen entisestä. Nyt eliniänodote on jo aivan erilainen ja näytänkin taas ihmiseltä. Sain Mirvalta aivan kokonaan uuden kropan ja olen varmasti paremmassa kunnossa kuin koskaan aikaisemmin ties mihin sitä tässä vielä pystyy.Tällaiseen ei ole keksitty sopivia sanoja, joten yksinkertaisesti Kiitos Mirva!”
Nainen 32-v.